Kraukšķīgie vasaras salāti ar grillētu liellopa fileju un svaigām ogām

Kraukšķīgie vasaras salāti ar grillētu liellopa fileju un svaigām ogām

Pagatavošanai nepieciešams (4 personām)

Gaļa

2 liellopu filejas steiki (muguras karbonāde), 2 cm biezi, apm. 150 g, sāls un pipari

Salātiem:

350 g romiešu salātu
200 g svaigu zaļo cukurzirnīšu
1 ēdamkarote smalki sarīvēta mārrutka

Mērcītei: 

1 tējkarote akāciju medus
1 tējkarote rupjo sinepju
Nepilna tējkarote smalki sarīvēta mārrutka
50 g lazdu riekstu
1 tējkarote eļļas, ieteicams auksti spiestas rapšu eļļas
200 g svaigu ogu – jāņogas, mellenes, upenes vai zemenes

Piedevas

Pilngraudu maize, 200 g

Pagatavošana (Pagatavošanas laiks ≈ 20 minūtes)

Gaļa

Gaļu nosusina ar papīra dvieli, uzber sāli un piparus. Steikus brūnina 1 minūti no vienas puses un 1 minūti no otras.
Tad pabīda gaļas gabalus mazliet nost no oglēm vai paceļ grila režģi augstāk. Gaļai jācepās, kamēr sula iznāk steika virspusē, tad apgriež uz otru pusi un atkal sagaida, kad sula iznāk steika virspusē. Tad steiki iekšpusē būs sārti.
Steikus noņem no grila un ļauj atpūsties.

Salāti

Kāpostu sadala un sagriež cik vien smalki iespējams.

Cukurzirnīšus sagriež smalki, garās strēmelēs.
Smalki sarīvē mārrutku un tad visu samaisa kopā.

Lazdu riekstus sakapā rupjos gabaliņos.
Medu, sinepes, riekstus un rapšu eļļu sajauc kopā, pievino sāli un piparus. Tad mērcītei pievieno svaigās ogas.

Pasniedz!

Gaļu sagriež šķēlēs un izvieto uz salātiem. Pāri pārlej ogu mērci.

 Enerģētiskā vērtība (Vienai porcijai) 

Proteīni: 27%

Ogļhidrāti: 42%

Tauki: 31%

1620 kJ = 388 kcal

Jesper Zants Holm
tel. +371 26826363
e-pasts: jholmpost@gmail.com
Baložu iela 2
Lubāna, Lubānas novads
Latvija
draugiem facebook
CLOSE
CLOSE