Lazanja ar liellopa gaļu

Lazanja ar liellopa gaļu

Pagatavošanai nepieciešams (6 personām)

400 g liellopa maltās gaļas

2 sīpoli, 200 g
2 burkāni, 200 g
1 sarkanā paprika, 125 g
1 edamkarote eļļas
1 bundžiņa tomātu bez mizas, 400 g
1 maza bundžiņa koncentrētas tomātu pastas, 70 g
2 dl buljona
2 tējkarotes kaltēta oregano vai provinces garšvielu maisījums
1 tējkarote timiāna
2-3 ķiploka daiviņas
Sāls un pipari

Bechamel mērcei

½ litrs vājpiena
2½ ēdamkarotes miltu
2 tejkarotes sviesta vai eļļas
Rīvēts vai pulverveida muskatrieksts

1 paka lazanjas plākšņu, 250 g
100 g sarīvēta siera, vēlams ar zemu tauku saturu

Garnēšanai

Pāris pētersīļlapiņu

Papildus vajadzēs

½ kāposta, 400 g
Gurķi, 150 g
2 burkāni, 200 g

Pagatavošana (Pagatavošanas laiks ≈ 1 stunda)

Nomizo un smalki sagriež sīpolu.
Burkanus sarīvē uz rupjās rīves.
Noskalo papriku, izņem sēkliņas un smalki sagriež.

Katliņā uzkarsē eļļu. Pievieno dārzeņus un apcep 3-4 minūtes, vienmērīgi maisot.
Pievieno gaļu un maisot cep, kamēr tā maina krāsu.
Pievieno mizotos tomātus, tomātu pastu un buljonu. Pēc tam pievieno kaltētos zaļumus, sāli un piparus.

Nomizo un sasmalcina ķiploku, pievieno katlā. Kārtīgi samaisa.
Pēc tam uzliek pannai vāku un ļauj vārīties pusstundu uz lēnas uguns.

Ielej mazliet piena un ieber miltus šeikerī. Vienmērīgi sakrata.
Atlikušo pienu ielej katlā un uzkarsē. Pievieno piena un miltu maisījumu mērcei, un nepārtaukti maisot vāra 5 minūtes. Pievieno sviestu, sāli, piparus un, ja vēlas, tad arī muskatriekstu.

Gaļas mērces kārtu ielej lazanjas cepamtrauka apakšā. Tad klāj virsū lazanjas plāksnes, tām virsū atkal mērci un pārkaisa ar sarīvēto sieru. To atkārto divas, trīs reizes.

Kāpostu sagriež plānās strēmelēs. Gurķus un burkānus sagriež smalkās, 3-4 cm garās stremelēs.
Salātus samaisa.

Pārkaisa ar pētersīļiem.

Padoms!

Ja mērce paliek pāri, to var sasaldēt. Mērci var turēt sasaldētu līdz pat 3 mēnešiem.

Mērci var izmantot kā pildījumu pankūkām vai vrapiem.

Ja mērci vāra 10 minūtes bez vāka, tad to var izmantot kā sastāvdaļu pašceptām picām

Enerģētiskā vērtība (Vienai porcijai)

Olbaltumvielas 27%

Ogļhidrāti 43%

Tauki 29%

1940 kJ – 465 kcal

Jesper Zants Holm
tel. +371 26826363
e-pasts: jholmpost@gmail.com
Baložu iela 2
Lubāna, Lubānas novads
Latvija
draugiem facebook
CLOSE
CLOSE