Liellopa lāpstiņa ar  pērļu grūbam un burkānu biezeni

Liellopa lāpstiņa ar pērļu grūbam un burkānu biezeni

Pagatavošanai nepieciešams (4 personām)

800 g liellopa lāpstiņa ar kaulu
1 l ūdens
1 sīpols
4 laurulapas
1 ½ tējkarote sāls

2 dl pērļu grūbas
4 dl liellopa buljona
1 liels sīpols, 150 g
2 buntītes zaļumu – lociņu, pētersīļu,kārveles vai visus kopā

500 g burkānu
20 g sviesta
1 tējkarote ābolu etiķa
1 tējkarote medus
2 ķiploka daiviņas
4 timiāna zariņi

Pagatavošana (Pagatavošanas laiks ≈ 1½ stunda)

Liellopa krūtiņu liek katlā, aplej ar ūdeni un pievieno sāli. Vārot nosmeļ putas ar putkaroti.
Sīpolu nomizo

un sagriež rupjos gabalos un liek katlā kopā ar laurulapām. Vāra zem vāka apmēram 1½ stundu , līdz gaļa ir pilnībā gatava.

Pērļu grūbas vāra kā norādīts uz iepakojuma, bet vārot pievieno liellopa buljonu ar daiviņās sagrieztiem sīpoliem.

Zaļumus noskalo, smalki sagriež un iemaisa grūbās tieši pirms

ēdiena pasniegšanas.

Burkānus nomizo un sagriež rupjās šķēlēs. Ķiploka daiviņas nomizo un pārgriež uz pusēm.

Uz vieglas uguns katliņā izkausē sviestu, pirmos uz pāris minūtem katlinā like burkānus, pēc tam pievieno ķiplokus un timiānu. Tad pielej etiķi, medu un ½ dl ūdeni un vāra zem vāka 20 minūtes.

Sablendē burkānus blenderī, pievino sāli un piparus pēc garšas.

Izņem no buljona gaļu, pilnībā attauko un sagriež šķēlēs.

Pasniedz kā parādīts attēlā.

 Enerģētiskā vērtība (Vienai porcijai) 

Proteīni: 28%

Ogļhidrāti: 42%

Tauki: 30%

1700 kJ = 407 kcal

Jesper Zants Holm
tel. +371 26826363
e-pasts: jholmpost@gmail.com
Baložu iela 2
Lubāna, Lubānas novads
Latvija
draugiem facebook
CLOSE
CLOSE