Pikanta un sātīga tomātu zupa ar frikadelēm

Pikanta un sātīga tomātu zupa ar frikadelēm

Pagatavošanai nepieciešams (4 personām)

Frikadelēm

500 g maltas liellopa gaļas, tauku saturs 8-12 %
1 ola
1 sīpols, 100 g
1 ķiplokdaiviņa
1 tejkarote maltās paprikas
1 tējkarote sāls
¼ tējkarote malto piparu
2 tējkarotes eļļas

Zupai

1 sīpols, 100 g
2 ķiplokdaiviņas
1 tējkarote eļļa
1 tejkarote ķimenes
1 tējkarote koriandrs
1 l tomātu biezeņa (no bundžiņām)
¾
l buljons, ūdens, buljona kubiņš
100 g sarkanās lēcas

Dekorēšanai

Timiāna zariņš

Piedevas

Pilngraudu maize, 200 g

 Pagatavošana (Pagatavošanas laiks ≈ 45 minūtes) 

Frikadeles

Gaļu samaisa ar olu.
Sīpolu un ķiploku nomizo un sasmalcina un iemaisa maltajā gaļā, pievieno arī malto papriku, sāli un piparus.
Ar tējkarotes palīdzību izveido gaļas bumbiņas.
Uz pannas uzsilda eļļu un cep frikadeles 6-8 minūtes no visām pusēm.

Zupa

Sīpolu un ķiploku nomizo un smalki sagriež.
Katlā uzkarsē eļļu, tad iemaisa tajā sīplolu un garšvielas.
Pievieno tomātus un buljonu un ļauj uzvārīties.
Pievieno lēcas un ļauj zupai vārīties 20-25 minūtes uz lēnas uguns, līdz lēcas ir mīkstas.
Ja zupa ir par biezu, pielej vēl buljonu pēc vajadzības.
Pievieno garšvielas, sāli un piparus.
Frikadeles ieliek zupā īsi pirms pasniegšanas.

Timiānu noskalo un pārber lapiņas pāri zupai.

Pasniedz ar pilngraudu maizil.

Padoms!

Itāliskai noskaņai ķimenes un koriandru var aizvietot ar timiānu un oregano.

 Enerģētiskā vērtība (Vienai porcijai) 

Olbaltumvielas 27%

Ogļhidrāti 46%

Tauki 26%

3210 kJ – 765 kcal

Jesper Zants Holm
tel. +371 26826363
e-pasts: jholmpost@gmail.com
Baložu iela 2
Lubāna, Lubānas novads
Latvija
draugiem facebook
CLOSE
CLOSE