Pulled beef jeb saplucinātais cepetis

Pulled beef jeb saplucinātais cepetis

Pagatavošanai nepieciešams (8 personām)

Gaļa

1,2 kg liellopa lāpstiņas

Papildus būs nepieciešams

8 lielas burgeru maizītes, 640 g

Marinādei

1 tējkarote sinepju sēklu
1 tējkarote rupjo melno piparu
2 tējkarote paprikas pulvera
1 ½ tējkarote čili pulvera
1 tējkarote sāls
100 g brūnā cukura
2 ēdamkarotes sojas
1 dl kečups
1 ēdamkarote vorčesteras mērces

Kāpostu salāti

300 g burkānu
300 g kāpostu vai savojas kāpostu

Mērcītei

1 šarlotes sīpols vai ļoti mazs parastais sīpols
1 ½ dl baltais jogurts
2 ēdamkarote majonēzes
1 tējkarote etiķa vai vorčesteras mērces
1 ēdamkarote kečupa
½ tējkarote sāls
Mazliet piparu

Pagatavošana

1 diennakts marinēsanai, 4-5 stundas gatavošana krāsnī. Sagatavošanas laiks ≈ ½ stunda

Sinepes un piparus ieber piestā un samiksē ar augstākminētajām garšvielām, brūno cukuru, soju un kečupu.
Ierīvē gaļu ar marinādi. Tad gaļu un garšvielu maisījumu liek pārtikas maisiņā un ļauj tai marinēties visu nakti.

Iemarinēto gaļu liek cepamajā traukā un pārlej ar marinādi. Pārklāj trauku ar folliju vai ar vāku un liek cepeškrāsnī. Gaļu var arī cept pārtikas maisiņā, ievietojot to cepamtraukā.

Krāsni uzkarsē līdz 140 grādiem un ļauj tai cepties 4-5 stundas, līdz tā ir pilnībā gatava.

Nomizo burkānus un sagriež garenās strēmelēs.
Kāpostu sagriež smalkās strēmelītēs, ieteicams rivēt uz speciālās dārzeņu rīves.
Sīpolu smalki sarīvē.
Samaisa jogurtu, majonēzi, vorčesteras mērci, edamkaroti rīvēta sīpola un kečupu kopā, pieberot maisījumam mazliet sāli un piparus.
Burkānus un kāpostus iecilā mērcītē.

Uzsilda burgeru maizītes, tad tajās liek salātus un gaļu.

Padoms!

Paša gatavotas burgeru maizītes piedos ēdienam īpašu garšu.

Salātiem var izmantot jau gatavu nopērkamu mērcīti.

Enerģētiskā vērtība (Vienai porcijai)

Olbaltumvielas 27%

Ogļhidrāti 39%

Tauki 34%

2465 kJ – 590 kcal

Jesper Zants Holm
tel. +371 26826363
e-pasts: jholmpost@gmail.com
Baložu iela 2
Lubāna, Lubānas novads
Latvija
draugiem facebook
CLOSE
CLOSE