Rudens strogonovs ar ķirbi un kartupeļu biezeni

Rudens strogonovs ar ķirbi un kartupeļu biezeni

Pagatavošanai nepieciešams (6 personām)

1 kg liellopa cepeša gaļas
2 tējkarotes sāls
½ tējkarote piparu
3 tējkarotes eļļas

3 sīpoli, 300 g
3 ēdamkarotes miltu
1 ½ dl baltvīna (var aizvietot ar buljonu)
3 dl boljona, ūdens un buljona kubiņš
1 maza bundžiņa koncentrētas tomātu pastas, 70 g
1 tējkarote timiāna
1½ dl trekna krējuma
2 tējkarotes sinepes

250 g svaigu spinātu
1½ kg kartupeļu
1 ēdamkarote sviesta
1 tējkarote rīvētu muskatriekstu vai muskatriekstu pulvera

Pagatavošana (Pagatavošanas laiks ≈ 1 stunda un 15 minūtes)

Gaļu sagriež apmēram 2x2x2 cm kubiciņos. Tad to nosusina ar papīra dvieļiem, uzber sāli un piparus.

Katliņā vai pannā uzkarsē tējkaroti eļļas. Apmēram trešdaļu gaļas apbrūnina 2-3 minūtes.
Izņem gaļu āra, pievieno katliņā vēl vienu tējkaroti eļļas un apbrūnina nākamo trešdaļu gaļas.
Tāpat dara ar atlikušo gaļu un tad izņem no katliņa.

Sīpolu nomizo un sagriež laiviņās. Apcep katliņā pāris minūtes.
Tad liek katlā atpakaļ apbrūnināto gaļu, pārkaisa ar miltiem un maisa.
Pievieno baltvīnu un sagaida, kad viss sāk burbuļot.
Pievieno buljonu, tomātu pastu un timiānu. Uzliek katlam vāku un samazina siltumu.
Ļauj vārīties apmēram 15 minūtes uz lēnas uguns.

Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un vāra ūdenī bez sāls, līdz tie gatavi.
Nolej mazliet kartupeļūdeni, ko izmantot kartupeļu biezenim.
Kartupeļus saputo ar mikseri vai blenderi. pievieno sviestu un kartupeļūdeni, līdz iegūst vajadzīgo konsistenci. Muskatriekstus, sāli un piparus pievieno pēc garšas.

Nomizo ķirbi un sagriež to palielos gabalos. Liek tos katliņā, kur jau sautējas gaļa un vāra apmēram 15 minūtes, līdz viss ir gatavs.

Krējumu samaisa ar sinepēm un pievieno ēdienam katlā.

Spinātus noskalo un kā pēdējos ieliek katlā, pievienojot mazliet sāli un piparus pēc garšas.

Padoms!

Krējuma vietā var izmantot skābkrējuma produktu, pievienojot tam ēdamkaroti miltu. Tad ēdiens jāpavāra pāris minūtes ilgāk.

Kartupeļu biezenim var pierīvēt parmezāna sieru un pievienot vairāk saknes (bietes,burkānus, kāļus).

Enerģētiskā vērtība (Vienai porcijai)

Proteīni 30%

Ogļhidrāti 39%

Tauki 28%

Alkohols 3%

2615 kJ – 625 kcal

Jesper Zants Holm
tel. +371 26826363
e-pasts: jholmpost@gmail.com
Baložu iela 2
Lubāna, Lubānas novads
Latvija
draugiem facebook
CLOSE
CLOSE