Hereford čilī zupa
Sastāvdaļas:
- 1kg liellopa gaļa 90/10
- 4gb konservēti tomāti 400g
- 2gb konservētas pupiņas 400g
- 500ml kaulu buljons
- 1gb burkāns
- 2gb paprika
- 2gb sīpoli
- 6gb ķiploku daiviņas
- 4 karotes tomātu pasta
- 50g čipotle pipari
- Asā mērce
- Sāls, cukurs, pipari
Pagatavošana:
- Katlā apcep sakapātus sīpolus, sarīvētu burkānu.
- Kad sīpoli paliek caurspīdīgi klāt pievieno malto gaļu.
- Apcep un pievieno konservētus tomātus, tomātu pastu, smalki sagrieztu papriku.
- Apcep visu un tad pievieno pupiņas, buljonu, sāli, piparus un cukuru.
- Caur spiedi izspiež ķiploka daiviņas.
- Pēc garšas pievieno čipotle piparus un aso mērci.
- Vāra aptuveni 20min.
Pasniedz ar grieķu jogurtu, parmezāna sieru un zaļumiem.
Vēlams pasniegt ar grauzdētu maizi vai kukurūzas tortilla čipsiem.